Acana hrana za pse i Acana hrana za mačke, predstavljanje sjajnog Kanadskog brenda bioloski prikladne hrane za pse i mačke...

03.02.2021.
Acana hrana za pse i mačke, su rezultat dugogodišnje posvećenosti stvaranju biološki prikladne hrane od svežih regionalnih sastojaka.
Bogata proteinima mesa, hrana Acana sadrži 50-75% kvalitetnih životinjskih sastojaka iz regionalnih izvora.
Pripremljena u našoj nagrađivanoj kuhinji NorthStar, ACANA hrana nudi iskustvo ukusa koje će svideti vašim psima i mačkama!

P1. Šta znači "Biološki prikladno"?

Biološki prikladan koncept je jednostavan: Podrazumeva svežinu i raznolikost mesa, kakvo su psi i mačke razvijeni da jedu.

P2. Šta je "MeathMath"?

MeatMath je dizajniran da vam pomogne da procenite da li je vaša hrana biološki podobna.
Biološki odgovarajuća hrana je formulisana tako da odgovara anatomiji ishrane životinje kojoj je namenjena.
Psi i mačke su evoluirali kao mesojedi, što znači da im trebaju visoke koncentracije mesa, velike količine svežeg mesa i bogata raznolikost mesa.

P3. Šta znaći "Wholeprey"?

Priroda je uskladila hranljive sastojke celih životinja kako bi savršeno zadovoljila biološke potrebe vašeg psa ili mačke.
Acana WholePrei predstavlja evoluciju Acana hrane uključivanjem mesa, organa i hrskavice u odnosima koji odražavaju prirodnu ishranu i uklanjajući potrebu za dugim spiskovima sintetičkih i veštačkih sastojaka.

P4. Da li su Acana hrane dopunjene amino kiselinama, vitaminima i mineralima?

Acana hrana za pse i mačke sadrži WholePrei proporcije svežeg mišićnog mesa, organa i hrskavice u odnosima koji odražavaju prirodnu ishranu i eliminišu potrebu za dugačkim spiskovima sintetičkih sastojaka. Meso organa je koncentrovani, prirodni izvor gotovo svih hranljivih sastojaka koji treba da napreduju vašem psu ili mački, uključujući sve neophodne vitamine, minerale, zdrave masti i vitalne aminokiseline. Meso organa kao što su bubrezi, jetra i tripice je prepuno minerala kao što su gvožđe, bakar, magnezijum i jod i pružaju važne vitamine A, D, E i K rastvorljive u mastima, a svi oni pse i mačke neguju kao priroda namenjen. Zbog toga ćete većinu naših aminokiselina ili minerala pronaći na garantovanoj analizi ili tipičnoj analizi, ali ne i na listi sastojaka.

P5. Gde se nabavljaju sastojci za Acana hranu?

Verujemo da je za pravljenje najbolje hrane za kućne ljubimce na svetu potrebno korišćenje najboljih svetskih sastojaka.
Imajući ovo na umu, fokusiramo se na rad sa dobavljačima koje poznajemo i kojima verujemo.
Poverenje se stiče demonstriranjem stalne posvećenosti kvalitetu, bezbednosti hrane, održivosti i komunikaciji.
Biramo samo dobavljače koji su posvećeni ovim vrednostima i pružaju najbolje dostupne sastojke.
Naš postupak skrininga za novog dobavljača kreće se od 90-180 dana!
Šampionski zahtevi i pažnja prema detaljima temeljniji su od onoga što se zahteva od većine dobavljača uključenih u pružanje sastojaka prehrambenoj industriji.
Naša posvećenost kvalitetu ne prestaje kada prihvatimo dobavljača.
Posećujemo i revidiramo naše partnere kako bismo osigurali neprekidno poštovanje naših strogih standarda, a sami sastojci podležu sveobuhvatnoj proceni rizika.
Jednom kada se dobavljač odabere, održavamo tu vezu čestim sastancima, posetama na terenu i razgovorima.
Na taj način možemo biti sigurni da vašim, a i našim kućnim ljubimcima dajemo samo najbolje.

P6. Zašto u hrani koristite grašak, pasulj i sočivo?

Naše inkluzije voća i povrća pružaju prirodne izvore vlakana, vitamina i minerala, dok istovremeno pružaju vezujuće delovanje potrebno za formiranje granule.
Naši sastojci mahunarki zdrav su izvor vlakana i rastvorljivih ugljenih hidrata.

P7. Koji su uslovi kvaliteta za meso kojim se priprema Acana hrana?

Acana hrana je formulisana za pse i mačke, a sastojci mesa se dobijaju iz federalnih licenciranih objekata koji moraju da imaju implementiran sistem bezbednosti hrane zasnovan na HACCP-u.
Acana takođe precizira da naši sastojci za meso i živinu smeju poticati samo od životinja koje nisu uginule, bolesne ili koje su uginule na drugi način osim klanjem.

P8. Sveže, sirovo ili suvo - U čemu se razlikuje?

Sveže: Naši sveži sastojci ispunjavaju AAFCO standard hlađenja kao jedini način konzerviranja.
Sirovo: Naši sirovi sastojci su isti kao i naši sveži, ali su smrznuti na vrhuncu svežine radi očuvanja hranljivih sastojaka.
Suvo: Sušeni sastojci ribe i mesa napravljeni su od mesa, kostiju i hrskavice i pružaju koncentrovani izvor proteina, a njihov sadržaj kostiju pruža veoma bogat izvor minerala. Sušeni sastojci ribe i mesa prave se uklanjanjem vode iz sastojaka mesa, kostiju i hrskavice kroz proces kuvanja.

P9. Šta je izvor glukozamina u Acana hrani? Da li je dopunjen?

Acana hrana za pse sadrži 50-75 procenata sastojaka mesa, živine i ribe u proporcijama WholePrei - što znači da uključujemo sveže meso, organe i hrskavicu, baš kao što bi to činila majka priroda.
Naše sveže meso i hrskavica su visoki izvori prirodnog glukozamina. Zbog toga je glukozamin naveden na zagarantovanoj analizi, ali ne i na spisku sastojaka.

P10. Ko pravi Acana hranu i gde se pravi?

Acana hranu proizvodi isključivo Champion Petfoods.
Svoju hranu kuvamo u sopstvenoj kuhinji - ne pravimo hranu za druge kompanije i ne dozvoljavamo da je proizvodi niko drugi.
Mnogi brendovi hrane za pse i mačke su u vlasništvu marketinških kompanija koje svoju proizvodnju prenose u nezavisne fabrike, koje proizvode mnogo različitih namirnica za mnoge različite kompanije.
Acana hranu pripremamo u sopstvenim kuhinjama gde kontrolišemo svaki detalj, od razvoja recepata i bezbednosti hrane do nabave sastojaka i proizvodnje hrane.
Kada odaberete Acana hranu za vašeg psa ili mačku, možete biti sigurni da je hrana za pse i mačke pripremljena pažljivo i pod strogom kontrolom kvaliteta.

P11. Ko formuliše Acana dijete?

Tim za istraživanje i inovacije šampiona Petfoods-a sarađuje sa grupom nutricionista za životinje i konsultuje se sa veterinarima koji su se specijalizovali za ishranu, toksikologiju i holističku medicinu prilikom razvijanja naše Acana dijete.

P12. Zbog čega se ne proizvodi Acana vlažna i konzervirana hrana?

U ovom trenutku naš fokus je na stvaranju biološki najprikladnijih Acana dijeta sa suvim drobljenjem i želimo da još više unapredimo kvalitet suve hrane.
Ako je vašem psu potrebna hrana mekše konzistencije, možda ćete želeti da razmotrite našu Orijen zamrznuto osušenu hranu - izvrsnu alternativu hrani u konzervi.
Za razliku od nekih konzerviranih namirnica, zamrznuto sušena hrana pravi se od autentično svežih sastojaka, sadrži 90 posto svežeg ili sirovog mesa, a priprema se bez kuvanja, tako da u potpunosti zadržava sav prirodni ukus i dobrotu naših svežih regionalnih sastojaka.

P13. Da li Acana vrši bilo kakva testiranja na životinjama?

Acana stav o testiranju na životinjama je jednostavan - sprovodimo samo testove u kojima bismo dozvolili da učestvuju i naši psi i mačke pratioci.
Izvodimo različita ispitivanja poput ukusnosti (ukus), ispitivanja svarljivosti (samo analizom stolice) i AAFCO ispitivanja hranjenja.
Ako to nije u redu sa našim psima i mačkama, onda to nije u redu sa bilo kojim drugim psima i mačkama.

P14. Šta je AAFCO?

U industriji hrane za kućne ljubimce, AAFCO igra glavnu ulogu u osiguravanju da proizvođači hrane za kućne ljubimce daju kompletnu i uravnoteženu hranu koja je sigurna za kućne ljubimce.

P15. Na čemu se bazira testiranje AAFCO?

Tokom AAFCO hranjenja, fiziološki parametri se procenjuju kako bi se osiguralo da sve životinje koje učestvuju u ispitivanju ostanu zdrave.
Sve životinje imaju veterinarski kompletni fizički pregled na početku i na kraju ispitivanja.
Dnevni unos hrane životinja, telesna težina, ocena telesnog stanja, krvna slika i urinarni parametri prate se tokom ispitivanja.
Standardno ispitivanje AAFCO hranjenja zahteva vađenje krvi samo na početku i na kraju ispitivanja.
U Champion Petfoods-u vadimo krv svake 4 nedelje tokom ispitivanja hranjenja, čime se tačnije nadgleda celokupno zdravlje.
Standardno ispitivanje hranjenja AAFCO zahteva samo ispitivanje četiri parametra krvi kako bi se procenilo celokupno zdravlje.
U kompaniji Champion Petfoods dodali smo dodatna merenja koja se bave zdravljem bubrega, jetre i srca, kao i metabolizmom, svarljivošću i imunološkim odgovorom.
Ovo nam pruža tačnu ukupnu sliku o zdravlju životinja tokom naše dijete.

P16. Da li je Acana prikladna i za gojazne pse?

Da. Naša hrana ima biološki odgovarajući raspored energije - više energije se dobija iz proteina, a manje iz ugljenih hidrata.
Ugljeni hidrati su prazne kalorije - oni daju samo šećer za energiju i nemaju bitnu funkciju u telu.
Šećer se brzo pretvara u glukozu u krvi, koja se zauzvrat lako pretvara u telesnu masnoću.
Iako proteini daju istu količinu energije kao i ugljeni hidrati, oni imaju veoma različit efekat na telo.
Za razliku od ugljenih hidrata, proteini su neophodni za život, ali prekomerne količine proteina nisu uskladištene u telu kao masnoća - one se jednostavno uklanjaju iz tela prirodnim eliminacionim funkcijama.

P17. Koji je položaj Acane u DCM-u?

FDA je prvi put izvestila o potencijalnoj povezanosti između pseće dilatirane kardiomiopatije (DCM) i dijete.
FDA nikada nije preporučila ljubiteljima kućnih ljubimaca da promene hranu svojih kućnih ljubimaca i nije zatražila nikakvo opozivanje od proizvođača hrane za kućne ljubimce.
Do danas je pregled dostupne naučne literature i istraživanje o DCM-u utvrdio da ne postoji definitivna naučna veza između DCM-a i naše hrane ili dijete bez žitarica.
Trenutno istraživači pripisuju mnoge faktore kao moguće uzroke DCM-a kod pasa, uključujući genetiku, uzgoj i način života.
Nažalost, ovo je pitanje koje su senzacionalizirali mnogi u industriji koji su imali koristi od dovođenja u pitanje hrane bez žitarica i od medija koji su tražili upadljive naslove.
Desetine miliona ljubitelja kućnih ljubimaca i dalje hrane svoje pse hranom bez žitarica, uključujući hranu koju pravimo, a ljubimci su im najboljeg zdravlja.
Ostajemo nepokolebljivi kada je u pitanju sigurnost naše hrane.
Dok FDA nastavlja da istražuje bilo kakvu vezu između DCM-a i dijete, Champion sarađuje sa naučnicima, industrijom hrane za kućne ljubimce, našim internim stručnjacima i nezavisnim istraživačima kako bi unapredio naše šire razumevanje DCM-a, identifikovao njegov uzrok i faktore rizika za stanje.
Cilj ovog istraživanja je osigurati da se ljubitelji kućnih ljubimaca osećaju sigurnim u vrhunske prehrambene izbore koje donose.
I dalje svakodnevno testiramo hranu kako bismo bili sigurni da ispunjavamo sve standarde kvaliteta i bezbednosti i da bismo pružili najbolju moguću ishranu za kućne ljubimce.

* Tekst je preveden i dopunjen sa stranice: https://acana.com/en_CA/acana-why-faq.html
Celokupnu ponudu Acana hrane i poslastica, možete pogledati klikom OVDE !