Kada je u pitanju hranjenje naših krznenih prijatelja, želimo da budemo sigurni da im dajemo najbolju moguću ishranu kako bi bili zdravi i srećni. Ali, ponekad naši psi mogu biti osetljivi na određene sastojke u svojoj hrani. Ako tražite najbolju hranu za vašeg osetljivog psa, evo nekoliko stvari koje treba imati na umu.

22.09.2022.
Kao vlasnik psa, važno je da budete svesni vrste hrane koja je dostupna vašem ljubimcu. Postoji mnogo brendova i varijanti hrane koja se brine za pse sa osetljivim stomakom. Važno je da se konsultujete sa svojim veterinarom ili specijalistom za ishranu kako biste pronašli najbolju hranu za vašeg psa. 
 
Ako je vaš pas jedan od procenjenih 15 do 20 procenata pasa koji pate od osetljivosti na hranu ili alergija, verovatno ste dobro svesni izazova koji se javljaju u pronalaženju prave ishrane. Dobra vest je da vam je na raspolaganju mnogo opcija. 
 
Mnogi ljudi ne shvataju da postoje različite vrste hrane za pse za različite vrste pasa. Kao i ljudi, neki psi imaju osetljiv stomak i potrebna im je posebna ishrana. Postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju kada birate najbolju hranu za vašeg osetljivog psa.
 
Hranu za osetljive pse treba birati pažljivo i sa oprezom. Važno je znati koji se sastojci nalaze u hrani vašeg psa i odabrati hranu koja odgovara individualnim potrebama vašeg psa. Uz malo istraživanja i brige, možete pronaći savršenu hranu za vašeg osetljivog psa, a uz pravu hranu, vaš pas može voditi srećan i zdrav život.

Neke od naših preporuka brendova koji imaju linije hrane prilagođene osetljivim psima su sledeće:
  • Orijen (Kanadska hrana broj 1 u svetu)
  • Acana (Fenomenalna SIGNLES hipoalergena linija)
  • Gosbi (Španska hrana za pse broj 1)
  • Happy Dog (Sensible linija prilagođena svim osetljivim psima)
  • Natures Variety ( Unapređena Advance formula)
  • Natures Protection ( Sjajna linija za bele, riđe i crne pse)
  • Kudo ( Prvi domaći kvalitetni brend)