Uz pomoć pravila od „5 sekundi“ odmah ćete znati da li možete da šetate vašeg psa po vrućem asfaltu...

31.07.2020.
Vaši najbolji prijatelji obožavaju dnevne šetnje, ali čak ni oni ne vole kada je napolju previše toplo. Psima najveći problem predstavlja užareni asfalt koji leti zna da postane toliko vruć da na njemu možete ispržiti jaje.

Ljudima ovo ne predstavlja problem, jer imaju obuću koja štiti, ali psi nemaju takav luksuz. Jastučići na psećim šapama mogu se ozbiljno povrediti ukoliko pas duži vremenski period šeta po užarenom asfaltu. Zbog toga je vrlo važno znati kad pas sme, a kad ne sme da hoda po asfaltu.

Ovo možete proveriti na vrlo jednostavan način i to pravilom od 5 sekundi.
Jednostavno prislonite vašu nadlanicu na asfalti i sačekajte. Ako je asfalt toliko vruć da ne možete da zadržite ruku preko 5 sekundi, to znači da je previše topolo da biste šetali vašeg psa po ovakvom terenu. Naravno ako prelazite mali deo terena koji je prekriven asfaltom, vaš pas će to verovatno lako preći, ali izbegavajte duge šetnje po užarenom betonu.

P.S. Pobrinite se da vaš pas ima pristup čistoj vodi u svakom trenutku, nosite vodu i posudu sa sobom u šetnju, biti vam zahvalan na tome.