Mnogi vlasnici pasa prelaze sa ogrlice na am. Remenje vam nudi veću kontrolu nad vašim štenetom i psom na avanturama na otvorenom, kao i sprečavanje bilo kakve povrede na vratu koji bi ogrlice mogle da izazovu.
 
Remenje su najbolji izbor za mnoge krznene prijatelje, ali moraju da odgovaraju vašem psu kako bi pružile najveću korist. U ovom članku ćemo objasniti važnost veličine pojasa za pse i pomoći vam da odredite tačne mere pojasa za vašeg psa

12.10.2022.
Uvod u amove za pse
Sve više vlasnika pasa je donelo odluku da odbace ogrlicui odluče se za am. Remenje nisu samo korisne za naše pseće prijatelje, već nude sigurnost i za vlasnike pasa. U rasponu od pitanja udobnosti do sigurnosti, pojas može pružiti podršku koju ogrlica jednostavno ne može.
 
Hajde da navedemo nekoliko prednosti upotrebe ama u nastavku.
 
Smanjen pritisak na vrat: Zbog činjenice da se pojasevi vežu oko grudi vašeg psa, oni ne vrše pritisak na vrat psa tokom šetnje. Čak i blago povlačenje može izazvati bol u vratu kod pasa, posebno kod onih sa artritisom ili osnovnim poremećajima diska.
 
Adekvatna kontrola vašeg psa: Kada je pojas pravilno izmeren i pričvršćen na mestu, malo je verovatno da će slučajno iskliznuti. To znači da bez obzira koliko jako vaše štene pokušava da povuče ili pobegne, vi imate potpunu kontrolu u svojim rukama.
 
Smanjuje povlačenje u šetnji: Zbog pozicioniranja pojasa duž grudi i leđa psa, za njih je teže da vuku svog vlasnika u šetnji. Za razliku od ogrlice koja im omogućava da stave noge na tlo i povuku napred, pojas vam daje veću kontrolu nad celim telom. Ako stojite čvrsto, većina pasa će biti primorana da uspori.
 
Iako je svaka od gore navedenih prednosti impresivna, mogu se postići samo kada je pojas pravilno odmeren tako da odgovara telu psa. Oprema mora da bude pričvršćena za telo psa i ne sme da dozvoli bilo kakvo klizanje ili trljanje o kožu.
 
Ne samo da će pravilno odmereni pojas pružiti udobnost vašem štenetu, već previše labav pojas može povećati rizik da isklizne i pobegne. Imajući na umu ove informacije, možete početi da razumete zašto je merenje za pravilan izbor pojasa toliko važno.
 
Koliko zategnuti pojas mog psa treba da bude?
Oprema koja ne odgovara vašem psu može dovesti do niza komplikacija. Bez obzira da li je pojas premali ili prevelik za vaše štene, ovo će eliminisati mnoge prednosti koje bi pojas mogao ponuditi.
 
Neki od potencijalnih rizika od uprtača neodgovarajuće veličine uključuju:
  • Neugodno trljanje o kožu psa
  • Neadekvatna kontrola psa u šetnji
  • Povećan rizik od povlačenja
  • Abrazije od stalnog trljanja uprtača
  • Bol zbog suviše zategnutog pojasa
  • Potencijal da pas isklizne iz ama i pobegne


Prilikom utvrđivanja da li je novi pojas vašeg psa pravi za njih, uvek treba da sledite pravilo dva prsta. Trebalo bi da možete da stavite dva prsta čvrsto ispod pojasa kada je pričvršćen, ni više ni manje. Ovaj dodatni prostor omogućava udobno kretanje vašem psu, a takođe sprečava bilo kakve pokušaje bekstva.
 
Merenje vašeg psa za pojas
Uvek predlažemo da izmerite svog psa pre nego što kupite pojas po izboru. Ovo će vam omogućiti da odaberete najbolju veličinu na osnovu njihovih telesnih merenja, kao i da smanjite rizik od komplikacija zbog nepravilne veličine.
 
Da biste prešli na sledeće korake u nastavku, trebalo bi da izvadite svoju mernu traku i lenjir!
 
Korak 1: Pogledajte tabelu veličina
Sve renomirane prodavnice pojaseva i ogrlica za pse treba da obezbede tabelu veličine za svaki prodati proizvod. Ovo bi trebalo da bude u odeljku gde birate boju i veličinu željenog uprtača ili u samom opisu.
Kada dobijete mere koje ćemo razmotriti u nastavku, možete pregledati tabelu veličina i odabrati najbolju veličinu za svoje štene.
 
Korak 2: Izmerite obim vrata (može biti opciono)
Prvo, moraćete da izmerite obim vrata vašeg psa. Možete da koristite svoju mernu traku oko mesta gde bi obično bila ogrlica, pazeći da primenite pravilo dva prsta prilikom merenja. Kada to uradite, obavezno zapišite njihove rezultate.
 
Korak 3: Izmerite obim grudnog koša
Zatim ćete preći na merenje obima grudi vašeg psa. To možete ponovo da uradite sa svojom mernom trakom, pazeći da izmerite najširi deo njihovog grudnog koša. Uverite se da ste izmerili u potpunosti, tako da se kraj trake spoji na vrhu leđa psa. Kada ovo završite, zapišite i ovaj rezultat.
 
Korak 4: Izmerite dužinu tela (može biti opciono)
Poslednja oblast za merenje je cela dužina tela vašeg psa. To možete da uradite ili sa mernom trakom ili lenjirom, ali to će se razlikovati u zavisnosti od toga koliko je veliki vaš krzneni prijatelj. Obavezno merite od osnove vrata do osnove repa. Kada završite, zapišite i ovaj rezultat.
 
Ne zahtevaju svi pojasevi ovo merenje, ali je dobro imati ovo merenje za svaki slučaj.
 
Sada kada ste zapisali ove mere za vaše štene, možete da pregledate tabelu veličine za svoj am po izboru. Samo skenirajte grafikon da biste pronašli opciju veličine koja odgovara rezultatima vašeg psa i možete odrediti najbolji pojas za vašeg psećeg prijatelja.
 
Drugi faktori koje treba uzeti u obzir
Pravilno merenje je najvažniji aspekt pronalaženja najboljeg pojasa za vašeg psa, ali postoje i drugi važni faktori koje treba uzeti u obzir. Sve, od stila pojasa do namene uprtača, je od suštinskog značaja za najbolju kupovinu, pa vas pozivamo da istražite i ovo. Neki pojasevi funkcionišu bolje za određene štenad na osnovu njihove veličine i interesovanja, tako da ćete možda želeti da razumete i ove detalje pre nego što počnete da kupujete.
 
Sada kada razumete važnost dimenzionisanja pojasa za pse, možete odabrati najbolji pojas za svog psećeg pratioca!
OVDE Pogledajte našu ponudu amova i ogrlica za pse.