Ako tražite načine da zabavite svoje štene, postoji mnogo opcija. Možete naučiti svoje štene trikovima, igrati se sa njim ili čak postaviti stazu sa preprekama u svom dvorištu. Šta god da radite, uverite se da dajete pozitivan utisak tako da vaše štene zna da radi nešto kako treba. Uz malo strpljenja i malo kreativnosti, postićićete da vaše štene bude srećno i animirano satima.

22.09.2022.
Odgajanje šteneta je veoma zabavno, ali može biti i puno posla. Jedna od najvažnijih stvari koje treba da uradite za svoje štene je da se pobrinete da se zabavlja. Štene koje se dosađuje je destruktivno štene, pa je važno da ih stimulišete.
 
U ovom članku ćemo istražiti nekoliko saveta kako da zabavite svoje štene.
Štenci su poznati po tome što su puni energije, a ponekad je teško upravljati tom energijom.
Međutim, uz malo kreativnosti, moguće je pretvoriti bezgraničnu energiju vašeg šteneta u zabavu i uživanje za oboje.
 
Jedan od načina da zabavite svoje štene je igranje sa njima, štenci vole da se igraju donošenja, pa pokušajte da bacite loptu ili frizbi da ih uhvate. Takođe možete pokušati da igrate potezanje  sa igračkom od užeta ili drugom interaktivnom igračkom.
 
Drugi način da vaše štene bude zauzeto je da mu obezbedite dovoljno igračaka za žvakanje. Štenci vole da žvaću stvari, pa je važno da im date nešto što je bezbedno za glodanje. Kosti od sirove kože i funkcionalne igračke su odlične opcije da vaše štene bude zauzeto.
Baloni su takođe odlična opcija za štence koji vole da se igraju.
 
Takođe, jedan od načina da zabavljate svoje štene je da ga često izvodite u šetnje. Ovo ne samo da će ih umoriti tako da je manja verovatnoća da će se loše ponašati, već će im takođe dati priliku da istraže svoje okruženje i upoznaju nove ljude i druge životinje.
 
Na kraju, uverite se da provodite dosta vremena sa svojim štenetom.