Mc Adams hrana za pse, malo kvalitetnija hrana nego što mi jedemo...

24.06.2023.
Mc Adams je ultra premium brend hrane za pse koji nam dolazi iz Velike Britanije.
Osnivač Neil Mc Adam je imao velikih poteškoća sa pronalaskom odgovarajuće hrane za svog labradora. Naime, zbog prevelike osetljivosti digestivnog trakta, njegov pas nije mogao da svari ni jednu komercijalnu hranu za pse koja je bila u ponudi.

Prilikom jedne šetnje sa psom bacio je pogled na jednu farmu sa pilićima koji se slobodno kreću i kljucaju po velikoj površini. U tom trenutku se zapitao zašto ne postoji hrana za pse koja se pravi od etički uzgajanog mesa i rešio sa sam u svojoj kuhinji napravi hranu svom psu koristeći cele piliće iz slobodnog uzgoja (free range), batat krompir, bilje i povrće.
Sam je razvijao formule i testirao ih na svom psu koji ima osetljiv stomak kako bi pronašao pravu kombinaciju sastojaka. Došao je na ideju da granule ne budu ekstrudirane, već da sveže meso peče polako na nižim temperaturama, tako da rezultat deluje kao biskvit.

I kada je Mc Adams proizvodnja ozvaničena, način pravljenja je ostao isti.
U ponudi se čak nalazi i liofizirana hrana za pse (freez dry tehnology), što znači da se granulacija vrši zamrzavanjem i tako hranljivi sastojci ostaju netaknuti.

Ovaj vid ishrane pasa je jedini približan sirovoj ishrani po pitanju čuvanja nutrijenata prisutnih u hrani.
Sve u svemu, ako želite da vašem psu pružite najbolje iz prirode, hrana za pse MC Adams je nešto što definitivno trebate da uzmete u obzir.