Psi se ne rađaju da znaju kako da koriste kupatilo kao ljudi. Moraju biti poučeni i odgovornost je vlasnika da to uradi. Postoji nekoliko načina da se psi obuče, ali jedan od najefikasnijih je korišćenje pelena za pse ili prostirki za vršenje nužde. Baš kao i ljudske bebe, štenci će morati da budu stavljeni u pelene dok ne budu u stanju da zadrže nuždu duže vreme.

23.09.2022.
Psi su poznati po tome što prave nerede i može biti teško držati korak sa njima. Jedan od načina da pomognete svom psu da bude čist je da koristite pelene.
Pelene za pse postaju sve popularnije, i to sa dobrim razlogom. Pelene za pse mogu izgledati kao glupa ideja, ali zapravo mogu biti veoma korisne u nizu različitih situacija. Bilo da je vaš pas inkontinentan, na vrućini ili jednostavno neuredno jede, pelene mogu pomoći da vaš dom bude čist i suv.
Pelene takođe mogu biti korisne za pse koji putuju, koji možda nemaju pristup kupatilu kada im je potrebno.
Ali sa toliko različitih vrsta i brendova pelena na tržištu, može biti teško znati koje su najbolje za vašeg psa.
 
Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada birate pelene za vašeg psa:
 
Veličina: Obavezno izmerite svog psa i odaberite veličinu koja će mu dobro pristajati, ali ne previše čvrsto. Ne želite da pelena bude prevelika ili premala. Uobičajene dimenzije prostirki za vršenje nužde su: 33x45cm; 45x60cm; 60x60cm; 60x90cm
 
Materijal: Želećete da izaberete pelenu koja je udobna za vašeg psa i koja neće iritirati njegovu kožu ili ona koja neče propuštati tečnost. Većina pelena/prostirka je napravljena od tkanine ili materijala za jednokratnu upotrebu, ali imate i onih perivih za višekratne upotrebe.
 
Upijanje: Odaberite pelene sa dobrom upijanjem da bi vaš pas ili vaš pod bio suv. Prostirke koje odlično upijaju su karbonske, pravljenje od karbonskih vlakana. 

U zaključku, upotreba pelena za pse može biti veoma korisna za vlasnike kućnih ljubimaca. Oni mogu pomoći da vaša kuća bude čista, da vam uštede novac na računima veterinara i da vašem psu bude udobnije. Ako razmišljate o korišćenju pelena za svog psa, razgovarajte sa svojim veterinarom da vidite da li su one dobra opcija za vašeg ljubimca.

*Pogledajte našu ponudu peleni i prostirki za vršenje nužde za pse