Da li svom ljubimcu dajete lososovo ulje, ali preskačete kokosovo ulje?
Možda biste želeli da ponovo razmislite jer istraživanja pokazuju da dodavanje MCT (triglicerida srednjeg lanca) u ishranu vašeg psa pomaže telu da efikasnije koristi esencijalne omega-3 masne kiseline i povećava koncentraciju omega-3 u mozgu.

06.10.2022.
Tražite još jedan razlog da dodate kokosovo ulje u ishranu vašeg ljubimca?
Šta kažete na to da da će vašeg pametnog psa ili štene učiniti još pametnijim! Naučno je dokazano da kokosovo ulje može poboljšati funkciju mozga kod pasa, posebno kod onih starijih.
 
Studija sprovedena na biglovima koji su hranjeni hranom sa dodatkom MCT, pokazala je da su se njihove kognitivne sposobnosti značajno poboljšale. Psi su pokazali poboljšanje u zadacima vezanim za učenje nakon samo oko dve nedelje konzumiranja ovakve ishrane!
 
Ali možda ste pročitali negde na internetu da je kokosovo ulje loše za pse? Ne brinite, to nije tako...
Studije na psima pokazuju da kokosovo ulje koje se dodaje hrani sa 10% ili manje u ishrani psa ne predstavlja probavne ili druge zdravstvene probleme. – Hemopet dr. Jean Dodds, Petlifeline, Hemolife & Nutriscan, Canine Nutrigenomics (Aldrich, 2009)
 
PS – Uverite se kada koristite izvor omega-3 masnih kiselina da je to čist izvor jer istraživanja pokazuju da je većina proizvoda na tržištu puna toksina!
Naša preporuka je hladno ceđeno Grizzly ulje divljeg lososa.
 
Želite više informacija o benefitima kokosovog ulja ?